Nosework steg 1

Start 19 augusti, 2021 - 5 tillfällen på torsdagar 18:15 - 19:45
Göteborg
Kursens innehåll:

Under denna kursen får ni lära er grunderna inom Nosework. Vi kommer att fokusera på att lära hundarna söka efter doften eucalyptus i både behållare samt inomhussök. Vi kommer även lära in hundarna en markering för doften. I slutet av kursen kommer vi ha en liten tävling så ni får känna på hur det känns och se om det är något för er!
Annars är Nosework en gren som är väldigt rolig och enkel att göra hemma samt väldigt bra aktivering för hunden.
Vad är Nose Work?
I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer.
Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt.


I princip går det att lära sin hund att leta efter vilka dofter som helst, så Nose Work beskrivs bäst utifrån hur det går till vid tävling.

Om du vill tävla:
Det finns tre olika tävlingsklasser. Varje klass består av fyra moment: inomhus, utomhus, fordon och behållaresök. Det tillkommer en ny doft i varje klass. Samtliga moment genomförs på tid och svårigheten ökar för varje klass. De dofter man söker efter är eukalyptus, lagerblad och lavendel.

Pris: 1895 kr
Datum: 19 augusti, 26 augusti. 2 september, 9 september och 16 september
1½ timme per tillfälle.
Max: 6 deltagare.
Var: Vi kommer att hålla till inne på GlitterTassen Hunddagis.


För allas trygghet är det viktigt att vi håller avstånd till varandra! Har någon förkylningssymtom måste den personen stanna hemma!

Bokningen har stängt.