Sommar tips,  Tips

Värme & hundar

Som vi alla vet så påverkas hundarna väldigt mycket av värmen. Vissa raser/hundar påverkas mer av värmen än andra. Det kan bero på många olika anledningar, t.ex att de har mycket päls, är äldre eller har någon sjukdom.

Därför är det extra viktigt just nu att tänka på hunden innan man gör något. Man kanske vill gå ut och ta en fika, jättemysigt. Men om det är 30 grader, är det då en bra idé att ta med hunden? Vart sitter ni när ni fikar, på gräset, asfalten? Hur tar ni er till caféet? Tar ni en långpromenad, tar ni bilen eller är det en kort promenad men på varm asfalt?

Hundarna älskar att gå långa promenader och skulle inte tacka nej till det. Men de gör tyvärr lite för mycket för oss människor ibland. Även fast det bränner sönder deras tassar att gå på den varma asfalten så säger de inte alltid till. Så kom ihåg att själv känna på asfalten först med ovansidan av din hand. Har du svårt att hålla kvar den? Då är det även för varmt för din pälskling.

Istället för att ta långa promenader under dagen, ta de på morgonen innan det blivit varmt samt senare på kvällen när det börjar svalka. Under dagen räcker det med korta promenader eller att få vara i trädgården. Åk iväg och bada med hundarna. Det mår hundarna mycket bättre av än att behöva gå långpromenader i den extrema värmen som är under dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *