Hundkurser,  Tips,  Träningstips

Varför gå hundkurser?

Det finns många anledningar varför det är bra att gå på kurs med sin hund. Bland annat så får din hund bra med socialträning, hunden lär sig att vara ihop med andra hundar och människor utan att behöva interagera med de. Ni fokuserar på er träning och resterande hundar på deras träning.
Under genomgångarna får hundarna även passivitetsträning. Passivitetsträning är en av många viktiga moment man behöver öva på med sin hund. Passivitetsträning innebär att du lär din hund att kunna vara lugn och stilla när det händer andra saker omkring. Har din hund lärt sig att vara passiv under tex kurser med andra hundar så kommer de senare inte ha några problem om du vill ta en fika ute på stan. Din hund kommer ligga lugnt och stilla bredvid, obrydd över det mesta.

På hundkurser får du även olika distraktioner, störningsträning. Du får störning av olika hundar och människor i din träning. Genom att träna med störningar så försvårar du träningen för din hund, men det gör också att din hund senare kommer att ha full fokus på dig och inte bry sig om andra störningsmoment. Det är t.ex bra om du vill lära din hund inkallning. Det är oftast väldigt svårt att hitta störningar ute på promenaden för att kunna öva inkallning vid, därför är det toppen att gå en inkallningskurs.

Valpkurs

På kurserna bygger du också upp ett starkare band mellan dig och din hund. Ni lär er nya roliga saker och har en trevlig tid tillsammans. Kanske lär ni er även något som gör vardagen lättare för er?
Kanske behöver du få en energiboost så att ni även kommer igång träningen där hemma igen?

Jag själv har gått på många kurser med mina hundar men tröttnar aldrig! När man väl hittar rätt instruktör så är det väldigt roligt att gå på kurs!

Hos oss på GlitterTassen fokuserar vi på relationen mellan hund och människa, det ska vara roligt att ha hund och träna med de!
Våra kurser i Göteborg: Hundkurser – Hunddagis och hundkurser i Göteborg (glittertassen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *