Hundkurser

Viltspårskurs i Göteborg!

GlitterTassen har ett brett utbud av hundkurser. Men våran specialitet är viltspår! Viltspår är en väldigt rolig kurs att gå ihop med sin hund. Viltspår passar alla hundar i alla åldrar. Kursen passar såväl tävlings intresserade människor samt folk som endast vill ha det som en hobby. På mina viltspårskurser har jag haft hundar från 3 månader upp till 12 år.

Många tror att hunden får ett större jaktintresse när de kör viltspår, men det är helt tvärt om. Hunden får nämligen utlopp för sin jaktinstinkt när den får träna viltspår.
Det är ett roligare sett att aktivera sin hund på. De får även använda ett av sina främsta sinnen – luktsinnet!

Våra kurser hålls i Sisjön då det ska vara lätt åtkomligt för alla, både med bil men också kommunaltrafik. Närmaste hållplatsen är Askim Svartemosse.
Kurserna är på 4 tillfällen á 1,5-2h per tillfälle. Under kursen får man en klöv att ta med sig hem samt lån av blod (blandat blodmjöl).
Anledningen varför vi använder blodmjöl på kurserna är bland annat då det försvinner snabbare i marken än vanligt blod. Det gör så att vi kan vara på samma ställe under alla tillfällen. Det krävs nämligen mycket mark när man lägger spår.

Kommande kurser:

Viltspår steg 1:
Start: Söndag 3/4 klockan 10.00-11.30 – 1 PLATS KVAR!
Anmälan: Hundkurser – Hunddagis och hundkurser i Göteborg (glittertassen.se)

Viltspår steg 1:
Start: Söndag 5/6 klockan 10.00-11.30
Anmälan: Hundkurser – Hunddagis och hundkurser i Göteborg (glittertassen.se)

Viltspår steg 2:
Start Söndag 5/6 klockan 12.00-13.30
Anmälan: Hundkurser – Hunddagis och hundkurser i Göteborg (glittertassen.se)

Varmt välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *