Nosework steg 2

Start 1 november, 2021 - 5 tillfällen på tisdagar 18:15 - 19:45
Göteborg
Kursens innehåll:

Under denna kursen kommer hundarna fortsätta leta efter doften eukalyptus. Vi kommer att fortsätta med träning av markering för doften samt träna på utomhus och fordonssök.
Vad är Nose Work?
I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinnet. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer.
Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt.


I princip går det att lära sin hund att leta efter vilka dofter som helst, så NoseWork beskrivs bäst utifrån hur det går till vid tävling.

Om du vill tävla:
Det finns tre olika tävlingsklasser. Varje klass består av fyra moment: inomhus, utomhus, fordon och behållaresök. Det tillkommer en ny doft i varje klass. Samtliga moment genomförs på tid och svårigheten ökar för varje klass. De dofter man söker efter är eukalyptus, lagerblad och lavendel.

Pris: 1895 kr
Datum: 1 November, 8 November, 15 November, 22 November, 29 November.
1½ timme per tillfälle.
Max: 6 deltagare.
Var: Vi kommer att hålla till utanför GlitterTassen Hunddagis.


För allas trygghet är det viktigt att vi håller avstånd till varandra! Har någon förkylningssymtom måste den personen stanna hemma!

Bokningen har stängt.